Puromuz2.com: Türkiye Puro Satın Al

Puro seçiminiz, yakışınız, bâtınmeslekiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar temelli size özeldir. Ancak yeniden bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç radde var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazgımda hasetn her saatinde bâtınmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz bile keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetleme Ika Mülkiyet özümlemeı Karayip purolarda bâtınmeden önce nemliliğini kontrolör etmek gerekir. Bu Toscanello bâtınin meri bileğil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı nem oranlarında bâtınmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak biraz da deneyim taliılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi gereken dirimsel bir kaide var. Puro sadece lakin sadece kokusuz nârle yakılır! Puro her çağ ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabilinden benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kabilinden işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını kalıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro bağ ve ilgi icap. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde doğru. Sakıncasız olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken yalım puroya düver ulaşım etmemelidir. Ateşli maviliği purodan biraz uzak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her cihetı kırmızıya döndüğünde kızartma mesleklemini kafaardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 basamak eğimle, aleve tam ulaşım etmeyecek şekilde tutun. Bu mesleklemi yaparken bütün ayağın tay yanması gerektiği bâtınin puroyu aynı zamanda rabıtalı bir şekilde 360 basamak döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına katıksız alevli çakmalara gereğince biraz henüz uzakta tutmanızda fayda var. Zira, bu hava çakmaklar çok canlıdür ve okkalı doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma mesleklemi katıksız alevli çakmaklarla, biraz çağ alabilir. Bu müddet size aralık kaybı kabilinden boşlukükebilir lakin puro sabır ve çalışma icap. 5- İyi Yandığını Denetleme Ika Şimdi puroyu ne yaktığınımızı kontrolör edelim. Puroyu kızartma meslekleminden sonrasında aksi çevirip utanmaünüze biraz yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya rahatçe çekicilik üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet bütün bacak kıpkırmızı ise yakma mesleklemini kafaarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her cihetı tam yanmamışsa, kısaca bütün bacak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu kavşakınıza gdolayın. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kibrit yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki bayağı soluk henüz çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış fasıl da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Kolayçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz bâtınime amade. Peki ya siz amade mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkuzguni çıkuzguni bâtınilmeli. Alacağınız her soluk arasında en azcaından 40 saniye durmak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kabilinden bâtınmeye çdüzenışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı bâtınimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da takkadak hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı bâtınmeye devam ederseniz, puro o kadar ateşlaşır ki hiç bâtınilemeyecek duruma gelebilir. Ufak tefek bir uyarı: Puro, sigara kabilinden ciğere çekilmez. Yaman rahatçe ağıza doldurulur ve tatlılık müşteriların dumanla uyarılmasına müsaade verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden henüz azca bağ gösterdiğinizin bir meslekaretidir. Sönen puronun küllerini milimi milimine temizleyin. Bunun bâtınin kürdan kabilinden bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri milimi milimine temizlediğinizden emin olduktan sonrasında puronuzu yeniden yakmayı deneyin. Benim bâtıntiğim Toscanello bâtınin baştan yakma iş örgütleme etmez. Ancak eloğlu özümlemeı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda dokunaklılık hissedeceğinizi belirtmek isterim.

şayet puro kaliteli bir puro ise 15 sene hatta henüz uzun bir müddet bile saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabilinden puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve kesin şarka olan 2 kaideı manaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın zeminın hararet değerıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız zemin sıcaklığının 16 ila 18 basamak arasında evetğundan emin olmanız gerekiyor. Hane ortamında bu sıcaklığı yakalamanız nispeten zordur. Bu yüzden zemin sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonrasında telaşlanmanıza ister yoktur. Lakin bittabi eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama zeminını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda tek iş ile muhaliflaşmazsınız. Muhafaza zeminı sıcaklığında köken iş zeminın itici bileğil okkalı hamam olmasıdır. Çünkü saklama zeminı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile muhaliflaşabilirsiniz. İkinci önemli kaide ise saklama zeminının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer okkalı kuru ise puronun tadı ağarlaşır. şüphesiz nem saklama zeminı sıcaklığına gereğince değiş gösterecektir ve bu yüzden bile saklama zeminı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro saklama kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde namevcut ise herhangi bir çekicilik geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta çekicilik geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama zeminının çekicilik geçirmemesi ve buna destelı olarak da kutu bâtınindeki nem ile sıcaklığın durağan kalmasıdır. Puro saklamak bâtınin anahtar sıcaklığı ve nemi durağan tutmanızı katkısızlayacak kesin çekicilik geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En iyi humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları kesin çekicilik geçirmedikleri bâtınin sair rakiplerine mehabetli nüans atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.